Twee nieuwe opvouwbare drones van DJI op komst
Vliegende camera's

Twee nieuwe opvouwbare drones van DJI op komst

30-07-2018 14:16 Laatste update: 14:35

Er komen twee nieuwe, opvouwbare DJI Mavic-drones aan. Dat is gelekt via een advertentie in een catalogus.

De ARGOS is een soort Engelse Wehkamp. Ze hebben ook een fraaie catalogus waar een advertentie voor een DJI Mavic-drone in staat. Op zich niet zo opzienbarend, behalve dan dat dit de nog niet aangekondigde DJI Mavic 2 is. De details liggen dus op straat. 

Er komen twee verschillende versies van de drone: de Mavic 2 Pro en de Mavic 2 Zoom. De laatste heeft de optie om te zoomen en wordt waarschijnlijk de goedkoopste van de twee. Het optisch zoombereik is slechts 2 keer, maar dat is geen wonder voor een apparaat dat de camera stil moet houden met een gimbal.

Hasselblad-camera

De Pro-versie heeft een Hasselblad-camera aan boord met een 1 inch sensor. Niet slecht voor een kleine opklapbare camera. Ook heeft de camera zogeheten '360-graden-botspreventie'. Waarschijnlijk kun je hem nu alleen nog ergens tegenaan klappen door omhoog tegen iets op te vliegen.

De nieuwe drones halen 70 kilometer per uur en op een volle accu moeten ze het 31 minuten volhouden. De prijzen en specificaties zijn nog niet duidelijk, net als de datum waarop hij te koop zal zijn.

Volg ook ons YouTube-kanaal voor meer video's over drones