Bizarre klaptelefoon: de smartphone van de toekomst?
Gewaagd design

Bizarre klaptelefoon: de smartphone van de toekomst?

01-08-2018 15:41 Laatste update: 18:49

Telefoonfabrikant Turing Robotic Industries werkt aan een bijzondere smartphone: de HubblePhone heeft een klapscherm dat ook te kantelen is.

Turing Robotic Industries (TRI) maakte al eens een eigen smartphone, de Turing Phone. Met weinig succes: het bedrijf ging failliet maar maakte een doorstart. Nu werkt het aan een gewaagde nieuwe telefoon, die flink verschilt van huidige smartphones. De HubblePhone ziet er eerder uit als een telefoon uit een universum waarin de moderne smartphone nooit heeft bestaan en de ooit populaire klaptelefoon is doorontwikkeld.

De telefoon verschijnt volgens TRI pas in 2020, maar het bedrijf heeft al vast een pagina met specs van de telefoon online gezet. Verzonnen specs, voor de duidelijkheid, of beoogde specs. De HubblePhone bestaat volgens TRI uit twee delen: het main deck en het upper deck. Zeg maar het deel dat je in je hand hebt, en het deel dat je openklapt.

Speciaal scharnier

Dat klappen moet gebeuren met een speciaal scharnier. Het scherm moet zowel horizontaal als verticaal geklapt kunnen worden, en alle varianten daar tussenin. Het upper deck moet aan weerskanten een full-hd-scherm krijgen, het main deck krijgt een 4K-scherm, allemaal amoled.

De camera zit in het scharnier en krijgt een 60 megapixelsensor en 15x optische zoom, die naar de zijkant is gericht. Ook moet er een selfie-camera met 12 megapixels komen, en nog een dubbele achtercamera met 12 megapixel. De telefoon zou draaien op de nog niet bestaande Qualcomm Snapdragon 855. Ook draait de telefoon meerdere besturingssystemen tegelijkertijd: Android P, Sailfish 3 en een eigen systeem gebaseerd op FreeBSD12.

Ook wordt alvast 5G-ondersteuning beloofd met een downloadsnelheid van 1800 Mbps, 8 GB werkgeheugen en 256 GB opslag. De HubblePhone verschijnt volgens Turing Robotic Industries in het eerste kwartaal van 2020 voor 2749 dollar.