Dit is de eerste Samsung-telefoon met Android Go
Goedkope telefoon

Dit is de eerste Samsung-telefoon met Android Go

24-08-2018 07:00 Laatste update: 18:15

Samsung brengt de Galaxy J2 Core op de markt. Het is de eerste smartphone van het Koreaanse bedrijf die draait op Android Go, het mobiele besturingssysteem voor goedkope telefoons.

De J2 Core wordt nog niet uitgerust met de Go-uitvoering van het nieuwe Android Pie. In plaats daarvan draait het toestel op Android 8.1 Oreo. Het toestel is vanaf vrijdag verkrijgbaar in India en Maleisië.

De prijs is nog onbekend, maar vermoedelijk zal de smartphone minder dan 100 euro kosten. Samsung belooft het toestel in de nabije toekomst ook in andere landen te gaan aanbieden. Vermoedelijk richt het bedrijf zich daarbij voornamelijk op opkomende economieën.

Android Go

In Android Go heeft Google onder meer rekening gehouden met problemen waar gebruikers in opkomende markten vaker mee te maken hebben, zoals gebrekkige verbindingen. Zo is het mogelijk om met YouTube Go video’s te downloaden zodat ze ook offline kunnen worden bekeken.

Met het besturingssysteem worden minder apps standaard meegeleverd, zodat er meer opslagruimte overblijft. En de Google-apps die worden meegeleverd, zijn kleiner dan de apps die Google installeert bij ‘normale’ Android-versies.

Specificaties

De J2 Core heeft een 5 inch (960 x 540) lcd-scherm, een Exynos 7570-processor, 1 GB RAM en 8 GB opslagruimte, een 2600 mAh-batterij en twee camera’s: een 5-megapixel f/2.2-camera aan de voorkant van het toestel en een 8-megapixel f/2.2-camera aan de achterkant.