4 smartphones met uitschuivende selfiecamera's
Verstopte frontcamera's

4 smartphones met uitschuivende selfiecamera's

31-08-2018 17:50 Laatste update: 17:55

De nieuwste trend op smartphone-gebied: de camera's aan de voorkant zitten verstopt, totdat je een selfie wilt nemen.

Uitschuivende selfiecamera’s zijn een manier om de voorkant van telefoons bijna helemaal te laten bestaan uit scherm. De onderdelen van de frontcamera zitten nu nog verstopt in een zwarte balk aan de bovenkant of in een scherminkeping, de zogeheten notch. Als het aan grote Chinese telefoonmerken ligt verdwijnen die en komt de selfiecamera alleen naar buiten zodra je een foto wilt maken. Dat kan door via verschillende mechanismes de camera uit te laten schuiven. 

Het Chinese telefoonmerk Vivo was deze zomer de eerste met een smartphone met een frontcamera die uit de behuizing aan de bovenkant schuift zodra je een selfie wilt maken. Oppo volgde dat voorbeeld met de Find X, die zowel de frontcamera als die aan de achterkant in een schuivend paneel verbergt. De Find X is binnenkort ook in Nederland te koop. 

Huawei-merk Honor kondigde deze week de Honor Magic 2 aan, die de frontcamera ook in een schuifbaar onderdeel heeft. En tot slot gaf Xiaomi op het Chinese sociale netwerk Weibo deze week een voorproefje van een nieuwe telefoon, waarschijnlijk de Mi Mix 3, die ook een verborgen frontcamera heeft achter een bijna randloos scherm.