© The Verge

Oppo-telefoon met uitschuivende camera in Nederland te koop
Popup camera

Oppo-telefoon met uitschuivende camera in Nederland te koop

06-09-2018 19:05 Laatste update: 07-09-2018 08:01

Het Chinese merk Oppo heeft zijn smartphone met een selfiecamera die uit de behuizing schuift in Nederland op de markt gebracht.

De Oppo Find X is een high-end Android-telefoon waarvan de camera's verstopt zitten in een uitschuifbaar deel aan de bovenkant. Het duurt een halve seconde voordat de camera's zijn uitgeklapt. 

Het voordeel van dat trucje is dat de voorkant van het toestel bijna volledig uit scherm kan bestaan: voor 93,8 procent is het een scherm. De Find X is niet de enige smartphone met een uitschuivende camera. Ook de Chinese telefoon Vivo Nex, nog niet in Nederland verkrijgbaar, heeft zo'n popup-camera. Bij dat toestel bestaat de voorkant voor 91 procent uit scherm.   

6,4 inch scherm

De Oppo Find X heeft een 6,4 inch full-hd-scherm, een Snapdragon 845-chip, 8 GB werkgeheugen, een dual-camera met 20 en 16 megapixel aan de achterkant en een 25 megapixel frontcamera.

Het toestel, verkrijgbaar in de kleuren rood en blauw, heeft 999 euro als adviesprijs. Consumenten die hem voor 7 oktober bestellen krijgen er draadloze oordoppen bij. 

Volg ons op YouTube voor onze review van de Oppo Find X.