Helft heeft 'oude' iPhone

Bank voorspelt veel upgradende iPhone-bezitters

10 september 2018 om 07:12
Laatste update: 10 september 2018 om 20:59

De nieuwe iPhones gaan relatief goed verkopen, verwacht de Amerikaanse bank Morgan Stanley. Veel Apple-klanten hebben een oude iPhone die ze willen upgraden.

De analisten van Morgan Stanley denken dat de nieuwe iPhones, die hoogstwaarschijnlijk woensdag worden aangekondigd, zowel goed als slecht nieuws voor Apple kunnen zijn. Relatief veel Apple-klanten zitten volgens de bank te wachten op de nieuwe iPhones, omdat ze momenteel een iPhone van enkele jaren oud gebruiken.

Dat is natuurlijk goed nieuws voor Apple, maar de bank plaatst ook een kanttekening: de cyclus van het vervangen van smartphones wordt steeds langer. Mensen upgraden niet meer elke twee jaar hun telefoon, maar doen dat tegenwoordig gemiddeld elke drie jaar. Dit komt mede doordat tweejaarlijkse telecomcontracten minder populair zijn geworden en omdat de toestellen langer goed blijven werken.

iPhone 6S of ouder

Minder vaak upgraden betekent ook minder verkochte telefoons, maar voor komend jaar voorspelt de bank toch een goede iPhone-verkoop. Dat komt doordat op dit moment 46 procent van alle iPhone-bezitters een iPhone 6s of ouder heeft. Dat zijn maar liefst 300 miljoen iPhones van minimaal drie jaar oud.

Komende woensdag worden er drie nieuwe iPhones verwacht. Een update van de iPhone X (iPhone Xs), een grotere iPhone X (iPhone Xs Plus) en een goedkopere variant met een iPhone X-ontwerp (iPhone Xc).

In het verleden waren er in de 'S'-jaren meestal weinig innovaties in de iPhones, maar die versies verkochten wel het beste.

Volg Bright

Bright doet woensdagavond verslag van het Apple-event in Californië. Lees hier de verwachtingen

Volg de updates op Twitter, Facebook en YouTube.