apple event live stream keynote iphone iphones
Live bij Apple-event

Livestream: hands-on met de nieuwe iPhones en Apple Watch

12 september 2018 om 21:01
Laatste update: 12 september 2018 om 21:51

Apple kondigde drie nieuwe iPhones en een nieuwe Apple Watch aan. Bright-hoofdredacteur Erwin van der Zande was bij de presentatie en besprak na afloop in een livestream het nieuws.

Bright-hoofdredacteur Erwin van der Zande was vanavond aanwezig bij de presentatie van de drie nieuwe iPhones: de 5,8 inch iPhone Xs, de 6,5 inch iPhone Xs Max en de 6,1 inch iPhone Xr. Ook is een nieuwe Apple Watch gepresenteerd.

In deze livestream op Facebook besprak hij na afloop de nieuwe producten en beantwoordde hij vragen van kijkers.

'Tussenjaar'

Dit is een tussenjaar voor de iPhone, denkt hij. "De iPhone X was vorig jaar de vernieuwing, de Xs dit jaar de verfijning en de Xs Max en Xr de verbreding."

"De Apple Watch heeft wel een nieuwe look, maar die is minimaal. De kast is flink groter en wat dunner dan zijn voorgangers. Ik twijfel nog of meer ook daadwerkelijk beter is. In elk geval passen de oude bandjes nog."

Er ontbraken nog twee langverwachte producten: de nieuwe AirPods, Apples draadloze oordopjes, en de oplaadmat AirPower, waarmee je je iPhone, Apple Watch en AirPods draadloos oplaadt. "Ik verwacht dat we daar dit najaar, voor de feestdagen in elk geval, meer over zullen horen."

Lees ook: Apple presenteert drie iPhones zonder knop 

Mis onze video met een nabeschouwing van het Apple-event niet: subscribe je op ons YouTube-kanaal.

Bright is op uitnodiging van Apple bij het event aanwezig. Apple heeft geen invloed op onze verslaggeving.