'Apple werkt aan eigen satelliet'
'Moonshot'

'Apple werkt aan eigen satelliet'

13-09-2018 13:01 Laatste update: 21:19

Behalve aan een slimme bril en technieken voor zelfrijdende auto's zou Apple ook werken aan eigen satelliettechnologie.

Apple ontwikkelt hardware voor een eigen satelliet, zegt Bloomberg-journalist Mark Gurman, die vaak over betrouwbare bronnen binnen Apple beschikt. Apple zou binnen zijn hardware-divisie een team aan het bouwen zijn voor het geheime satellietproject. Het is nog niet precies duidelijk wat Apple met de eigen satelliettechnologie van plan is. Het bedrijf zou bijvoorbeeld internet via de satellieten kunnen aanbieden.

SpaceX en Google

SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk, is één van de bedrijven met plannen om via satellieten snel internet aan te bieden. SpaceX wil uiteindelijk duizenden breedbandsatellieten de ruimte in schieten.

Google werkt al jaren aan speciale ballonnen die internet kunnen aanbieden op plekken waar geen goede vaste verbindingen zijn. In 2019 moeten de vliegende routers van Google-zusterbedrijf Loon delen van Kenia van internet voorzien. Google testte de internetballonnen al in Nieuw-Zeeland en Indonesië.

AR-bril en zelfrijdende auto

Het project voor de satelliettechnologie is binnen Apple een van drie projecten voor toekomstige hardware, zegt Gurman. Apple werkt ook aan een eigen bril voor augmented-reality, die rond 2020 op de markt zou moeten komen. 

Het andere hardware-project is gericht op auto-technologie. Apple test momenteel al zelfrijdende auto's op de openbare weg. Er zouden drie- tot vierduizend mensen bij Apple aan de auto-technieken werken.