'AirPower van Apple dit jaar niet meer op de markt'
Vaporware

'AirPower van Apple dit jaar niet meer op de markt'

17-09-2018 17:52 Laatste update: 19:54

Bram van Dijk

Door technische problemen lijkt het draadloze oplaadstation van Apple, de AirPower, niet meer voor 2019 op de markt te komen. En misschien verschijnt AirPower wel nooit meer.

In september 2017 werd AirPower aangekondigd door Apple. De oplaadmat moest tegelijkertijd de iPhone, Apple Watch en AirPods draadloos op kunnen laden. Het design was al klaar, hij moest alleen nog even gemaakt worden. Apple meldde dat het apparaat 'ergens in 2018' zou verschijnen.

Maar volgens de doorgaans betrouwbare Apple-lekker Sunny Dickson gaat Apple die deadline missen. AirPower gaat zelfs misschien helemaal nooit op de markt komen. "Volgens onze bronnen is het overkoepelende gevoel bij de mensen die aan het project werken dat het apparaat gedoemd is om te mislukken. Het is wellicht helemaal niet levensvatbaar als er geen significante vooruitgang wordt geboekt", aldus Dickson. 

Hitte

Volgens Dickson zijn er drie grote hordes nog te nemen. Als eerste wordt het apparaat veel te heet, wat onder andere zorgt voor slechtere prestaties.

Daarnaast hebben de ontwikkelaars problemen om de communicatie tussen de mat en de apparaten goed te krijgen, met name om het huidige oplaadpercentage van de Apple Watch en de AirPods door te geven aan de iPhone.

Tot slot is er een probleem met de verschillende laadgroepen in AirPower. Elk apparaat heeft namelijk specifieke wensen om draadloos op te laden. Deze blijken erg moeilijk om allemaal in één oplaadmat te bouwen.

Van de website verwijderd

Afgelopen woensdag zat iedereen klaar voor de daadwerkelijke presentatie van AirPower, maar in de keynote van Apple werd er met geen woord gerept over de mat.

Ook heeft Apple vrijwel alle verwijzingen naar AirPower van de site verwijderd.

Volg Bright op YouTube