Stoere elektrische vouwfiets gaat hard op Indiegogo
Compacte e-bike

Stoere elektrische vouwfiets gaat hard op Indiegogo

25-09-2018 12:00 Laatste update: 26-09-2018 07:18

De makers van de Unimoke, een e-bike die lijkt op een motor, komen nu met een opvouwbare elektrische fiets.

Met de Uni Micro wil het Duitse Urban Drivestyle naar eigen zeggen een opvouwbare elektrische stadsfiets maken die geen concessies doet op het gebied van comfort, uiterlijk en veiligheid. De Uni Micro haalt 25 kilometer per uur en heeft een actieradius van 60 kilometer.

Opvouwen van de fiets kan volgens de makers in twee seconden. Ook is de Uni Micro zo ontworpen dat het mogelijk is om de fiets verticaal te parkeren, als er gebrek aan ruimte is. Handig op kantoor.

Extra dikke wielen

Net als bij de Unimoke heeft Urban Drivestyle weer geprobeerd het voertuig een stoere uitstraling te geven. Die moet onder meer tot uiting komen in de extra dikke wielen, die het rijden door de stadsjungle onder alle omstandigheden veilig en comfortabel moeten maken. Daarnaast is het fietsje onder meer uitgerust met extreem heldere led-verlichting en een geïntegreerde telefoonhouder.

Via een crowdfundingcampagne op Indiegogo is het mogelijk om de Uni Micro alvast te bestellen. Op het moment van schrijven heeft Urban Drivestyle daar al ruim 70.000 dollar opgehaald. De vouwfiets, die 1690 dollar gaat kosten, zal vanaf december worden geleverd.

Bekijk ook onze eerste indruk van de e-bike Mate X

Volg onze updates over elektrische fietsen