Vanaf nu zie je in Google Maps live waar je bus is
Busje komt zo

Vanaf nu zie je in Google Maps live waar je bus is

01-10-2018 16:49 Laatste update: 17:37

Google geeft deze week de apps van Google Maps een update. De kaartenapp toont voortaan in drie Nederlandse steden precies waar bussen en treinen zich bevinden.

Google heeft het leven voor mensen die altijd nét op tijd (of te laat) vertrekken wat spannender gemaakt. Met de nieuwe versie van de Google Maps-app zie je de exacte locatie van de bus of trein die je wilt halen. Zo moet je beter kunnen inschatten of je nog op tijd bent en of het trekken van een sprintje nog zin heeft.

Google gaf al langer aan in de Maps-app of een bus of trein vertraagd was, maar nu is ook te zien waar de bus of de trein zich precies bevinden. Voorlopig werkt deze ov-informatie in Nederland alleen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Het is nog niet bekend wanneer Google meer Nederlandse steden wil toevoegen.

Forenzen

In de nieuwe Forenzen-tab in de Google Maps-app zie je meer gedetailleerde informatie voor het pendelen van en naar je werk. Volgens het persbericht besteden Noord-Amerikanen gemiddeld een volle dag per maand aan forenzen. "Dat is bijna een vakantie van twee weken, elk jaar", aldus Google. Voor Android-gebruikers is het bovendien mogelijk om een melding te ontvangen als er problemen zijn op jouw favoriete traject.

Bovendien heeft het bedrijf de mogelijkheid toegevoegd om een reis te plannen waarin je zowel een stuk rijdt als een gedeelte met het openbaar vervoer reist. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn voor mensen die buiten de stad parkeren, om daarna met het openbaar vervoer het centrum in te gaan.

Muziek-apps

Verder hoef je met de nieuwe Google Maps-versie voor het bedienen van Spotify de app niet meer uit. In navolging van dochter-app Waze kan je nu ook een nieuw liedje aanzetten in Google Maps. In de app kan je bij je favoriete lijstjes. De integratie werkt ook voor Apple Music en Google Play Music.

De update van Google Maps wordt vanaf nu uitgerold naar alle Android-telefoons en iPhones. Aan het eind van de week moet iedereen over de nieuwe versie kunnen beschikken. 

Kijk ook: Google Maps is soms erg frustrerend

Drie Google Maps-irritaties

Volg het Bright YouTube-kanaal voor meer tech-video's.