Amazons nieuwe e-reader is dunner en waterdicht
Lezen in bad

Amazons nieuwe e-reader is dunner en waterdicht

17-10-2018 09:23 Laatste update: 09:25

De nieuwe Amazon-ereader Kindle Paperwhite is dunner, lichter, heeft meer opslagruimte en is waterdicht.

De nieuwe Kindle Paperwhite houdt het tot een uur vol in maximaal twee meter diep zoet water, meldt Amazon. Niet om onder water te lezen, wel om de e-reader zorgeloos in bad of naast het zwembad te gebruiken. De duurdere Kindle Oasis uit 2016 was al waterdicht, de goedkopere Paperwhite nog niet.

Het nieuwe model heeft daarnaast een scherm dat gelijk loopt aan de randen en dus niet dieper ligt. Het gaat om hetzelfde 6 inch e-ink scherm met een hoge resolutie van 300 ppi, maar nu met vijf led-lampjes voor een meer gelijkmatige verlichting.

De nieuwe Paperwhite weegt 182 gram, waar de vorige 205 gram woog. En hij is 8,18 millimeter dik; het vorige model was 9,1 millimeter dik. De opslagruimte is verdubbeld van 4 naar 8 GB, ook is er een versie met 32 GB opslagruimte beschikbaar.

Speelt ook audioboeken af

De nieuwe Paperwhite kan bovendien ook audioboeken afspelen, via bluetooth. Koppel een koptelefoon en luister naar de boeken van Amazon's Audible. Die dienst van Amazon laat je naadloos wisselen tussen het lezen en luisteren van hetzelfde boek.

De nieuwe Kindle Paperwhite is te koop via de Duitse site van Amazon, vanaf 119,99 euro, en wordt vanaf 7 november geleverd. De Duitse winkel stuurt echter geen Kindle's naar Nederland. Op de speciale Nederlandse bestelpagina staat de nieuwe Paperwhite nog niet. Gewoonlijk zijn Kindle's voor Nederlanders iets duurder dan in de Duitse winkel.

Kijk ook: review waterdichte e-reader van Kobo

Meer gadgetreviews? Subscribe je op het Bright YouTube-kanaal