Scharnier-telefoon

'Opvouwbare Samsung-telefoon krijgt twee schermen'

'Opvouwbare Samsung-telefoon krijgt ook scherm aan voorkant'
5 november om 18:17
Laatste update: 5 november om 18:18

Een nieuwe, opvouwbare Samsung-telefoon zou over twee schermen beschikken, zowel aan de binnen- als de buitenkant. Samsung hintte maandag zelf ook op de presentatie van de vouwbare smartphone.

Samsung zou later deze week een opvouwbare smartphone gaan presenteren. Het bedrijf gaf hiervoor maandagmiddag op zijn Facebook-account een duidelijke hint: het Samsung-logo is nu gevouwen. Eerder zei Samsung al de opvouwbare telefoon in november aan te kondigen.

Via de Zuid-Koreaanse nieuwssite The Bell zijn enkele details uitgelekt. Volgens die site gaat de nieuwe Samsung-telefoon over twee schermen beschikken. Er komt een vouwbaar 7,29 inch scherm aan de binnenkant en een 4,58 inch scherm aan de buitenkant, zodat de telefoon ook in dichtgeklapte modus te gebruiken is. 

Het gerucht komt overeen met een conceptvideo die Samsung in 2013 publiceerde. De video moest de toekomst van technologie laten zien. Concreter dan die video is het bedrijf, ondanks jaren van speculatie, nog niet geworden.

Presentatie woensdagavond

Volgens The Bell is Samsung van plan om minder dan 100.000 exemplaren per maand te produceren van de nieuwe telefoon. Dat lijkt misschien veel, maar aangezien Samsung zo’n 20 tot 30 miljoen telefoons per maand verkoopt, verwacht Samsung niet dat de nieuwe telefoon meteen een verkoophit wordt.

Naar verwachting vertelt Samsung woensdagavond meer over de opvouwbare telefoon tijdens de openingspresentatie van de Samsung Developer Conference in San Francisco. Of de smartphone daar ook in het echt te zien is, is nog niet bekend. 

De opvouwbare telefoon zou 'Galaxy F' gaan heten, waarbij de 'F' voor 'fold' staat. Ook heeft Samsung eind oktober de merknaam Infinity Flex voor een nieuw telefoonscherm vastgelegd bij het Amerikaanse merkbureau USPTO.

Niet de allereerste

Samsung probeert net als concurrenten als Huawei en LG om de eerste opvouwbare smartphone op de markt te krijgen. Helemaal de eerste zal het bedrijf niet meer zijn, want de Chinese telefoonmaker Royole presenteerde vorige week al zo'n toestel. De FlexiPai van Royole kost omgerekend ruim 1300 dollar, maar is voorlopig niet buiten China te koop.

Kijk ook: Samsung Note 9 getest