Pokémon Go blijft populair: 73 miljoen dollar omzet in oktober
Veel omzet na de hype

Pokémon Go blijft populair: 73 miljoen dollar omzet in oktober

07-11-2018 18:08 Laatste update: 18:08

De grote hype rond de smartphone-game Pokémon Go begon in 2016 en is al geruime tijd voorbij. Maar het spel is een blijvertje. De omzet uit Pokémon Go stijgt nog altijd fors, dankzij de enorme groep fanatieke spelers.

In oktober behaalde Pokémon Go voor Android en iOS in totaal 73 miljoen dollar (64 miljoen euro) aan omzet, berekende onderzoeksbureau Sensor Tower. Dat is 67 procent meer dan in oktober 2017, toen game-maker Niantic wereldwijd 43,6 miljoen dollar omzet draaide met het mobiele spel.

De Pokémon-game verscheen in juli 2016. Hoewel de hype is verstomd, is het aantal spelers nog steeds enorm. Vergelijk bijvoorbeeld de inkomsten van Pokémon Go met de populairste game van dit moment, Fortnite. Die game staat in de lijst met meest winstgevende mobiele games op nummer 7. En Pokémon Go? Op plek 6.

2 miljard dollar omzet

In mei van dit jaar had Pokémon Go 147 miljoen actieve spelers, het hoogste aantal actieve spelers sinds de game beschikbaar is. En in september werd de mijlpaal van 2 miljard dollar omzet gepasseerd. Pokémon Go is dan misschien geen hype meer, het spel is nog steeds een zeer goedlopende business.

Hoe haal je smartphone-verslaafden uit hun 'cocon'?