Apple lanceert nieuwe AirPods met draadloos oplaadbaar doosje
Handsfree Siri

Apple lanceert nieuwe AirPods met draadloos oplaadbaar doosje

20-03-2019 12:59 Laatste update: 13:05

Apple heeft nieuwe AirPods aangekondigd met een langere batterijduur en een draadloos oplaadbaar doosje. Ook reageren de nieuwe draadloze oordoppen voortaan op het commando 'Hé Siri'.

De langverwachte nieuwe AirPods zijn voorzien van de nieuwe H1-chip voor draadloze verbinding. Die chip zorgt volgens Apple voor 50 procent langere batterijduur bij bellen dan de voorgaande AirPods met W1-chip. Ook zou de chip voor beter geluid zorgen en een snellere en soepelere wisseling tussen verschillende apparaten, tot twee keer sneller.

Ook kunnen gebruikers tegen de nieuwe AirPods 'Hé Siri' zeggen, om een ander nummer te kiezen of het volume te regelen. Bij de voorgaande AirPods moest daarvoor eerst op één van de dopjes worden getikt. Volgens Apple hebben de nieuwe AirPods ruim 24 uur batterijduur.

Draadloos oplaaddoosje ook los verkrijgbaar

De nieuwe AirPods zijn verkrijgbaar met een normaal laaddoosje, net als voorheen, en met een draadloos oplaadbaar doosje. Dat draadloze doosje is te laden door het op een Qi-oplaadmatje te leggen. Net als voorheen is het doosje ook met een Lightning-kabel op te laden.

De nieuwe AirPods kosten met een normaal doosje net als voorheen 179 euro en met oplaadbaar doosje 229 euro. Wie al AirPods heeft en alleen het draadloze oplaaddoosje wil kopen, betaalt 89 euro.

Ook nieuwe iPads en iMacs

Het is de derde dag op rij dat Apple een aankondiging doet. Maandag werden nieuwe iPads aangekondigd, dinsdag volgden vernieuwde iMacs.

Het is niet duidelijk of op korte termijn ook AirPower volgt. Die draadloze laadmat werd eind 2017 door Apple aangekondigd, een mat waar tegelijk een iPhone, Apple Watch en AirPods mee geladen kunnen worden. AirPower is echter is nog steeds niet op de markt gekomen. Bij die aankondiging werd ook het draadloze laaddoosje voor de AirPods al getoond.

Kijk ook: AirPods-alternatieven getest

Volg Bright op YouTube voor meer gadgetvideo's