'Apple zoekt revolutionair sensorsysteem voor zelfrijdende auto'
Kleiner en goedkoper

'Apple zoekt revolutionair sensorsysteem voor zelfrijdende auto'

17-04-2019 15:33 Laatste update: 15:53

Apple heeft gesprekken gevoerd met zeker vier bedrijven die zogeheten lidar-sensors kunnen leveren voor gebruik in zelfrijdende auto’s.

Dat meldt Reuters op gezag van drie ingewijden. Daarnaast werkt Apple ook zelf aan de ontwikkeling van lidar-systemen. Lidar is een radarsysteem waarmee zelfrijdende auto’s met lasers de omgeving kunnen scannen.

De gesprekken wijzen erop dat Apple nog altijd grote ambities heeft voor autonome voertuigen, al blijft het onduidelijk of het bedrijf zelf een autonome auto op de markt wil brengen of dat het zijn technologie aan automakers wil leveren.

Kleiner en goedkoper

Lang niet iedereen is ervan overtuigd dat lidar het ideale systeem is voor zelfrijdende voertuigen. Zo vindt Tesla-oprichter Elon Musk de technologie te groot en te duur. Ook Apple wil volgens Reuters een lidar-systeem dat kleiner en goedkoper is en makkelijker op grote schaal kan worden geproduceerd dan de huidige systemen.

Daarnaast wil Apple sensors die enkele honderden meters vooruit kunnen kijken. Vooralsnog zou het bedrijf niet echt onder de indruk zijn van wat de lidar-leveranciers te bieden hebben. “Ze zijn op zoek naar een revolutionair systeem”, aldus een van de ingewijden tegenover Reuters.

Reorganisatie

Begin dit jaar werd bekend dat er flink was gereorganiseerd bij de Apple-divisie die zich bezighoudt met autonome voertuigen, Project Titan geheten. Tweehonderd mensen werden van het projectteam gehaald. Er werken ongeveer 1.200 mensen voor Project Titan.

Is de angst voor zelfrijdende auto's terecht?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's