Fortnite ineens veel minder populair op Twitch
Ninja-effect

Fortnite ineens veel minder populair op Twitch

18-09-2019 07:06 Laatste update: 07:06

Bastiaan Vroegop

De game Fortnite is ineens minder populair op streamingwebsite Twitch, omdat minder mensen naar livestreams van het spel kijken.

Sinds eind augustus is Fortnite al niet meer de populairste game op Twitch, blijkt uit statistieken van Twitch Tracker ingezien door The Verge. Deze week verdween de game zelfs uit de top drie-lijst van de streamingsite.

Inmiddels is World of Warcraft: Classic de meest gestreamde game, gevolgd door League of Legends. De categorie Just Chatting, waarbij streamers met fans praten, staat op de derde plek.

Vertrekkende kijkcijferkanonnen

De daling in kijkers is mogelijk te verklaren door het vertrek van de populaire Fortnite-streamer Ninja, die een deal met Microsoft sloot om over te stappen naar Twitch-concurrent Mixer. Daar heeft hij inmiddels meer dan 2,2 miljoen volgers. Op Twitch liet hij 14 miljoen volgers achter.

Afgelopen besloot de populaire Fortnite-speler Tfue om ook een pauze in te lassen. Ook zijn livestreams konden een flinke impact op de populariteit van de game hebben: hij wordt door bijna 7 miljoen mensen gevolgd.

Minder spelers?

Het is overigens nog maar de vraag of Fortnite ook minder wordt gespeeld. Uitgever Epic Games heeft recent geen actuele spelersaantallen gedeeld.

De leukste games voor op reis:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's