© Bright

Eerste indruk Huawei Mate 30: 'Huawei draait om hete brij heen'

Huawei Mate 30 Pro

Hands-on Huawei Mate 30

Eerste indruk Huawei Mate 30: 'Huawei draait om hete brij heen'

21-09-2019 10:51 Laatste update: 17:36

Huawei onthulde donderdag de Mate 30 en Mate 30 Pro. Bright probeerde ze al even. Het zijn toptelefoons, maar met één grote beperking.

De Huawei Mate 30 en Mate 30 Pro zien er mooi uit, hebben krachtige hardware en geavanceerde camera's. Op papier zijn dit toptelefoons, maar toch kun je ze beter niet kopen, vindt Bright-presentator Bram van Dijk. Kijk de video:

Door de sancties van de VS mag Huawei niet de normale Google-versie van Android gebruiken. Gevolg: de Mate 30-telefoons worden geleverd zonder Google-apps en zonder Google Play Store. Er zijn wel omwegen om bepaalde apps te installeren (side-loaden), maar veel consumenten zullen dat niet fijn vinden. 

Huawei belooft wel dat allerlei bekende apps in zijn eigen appwinkel AppGallery zullen verschijnen, maar dat app-aanbod zal eerst nog erg beperkt zijn. De Europese introductie van de nieuwe Huawei-telefoons is nog even uitgesteld. Pas eind dit jaar komen de Mate 30's in Nederland op de markt. Van Dijk: "Er is een groot probleem, maar Huawei draait er omheen. Als je 800 of 1100 euro betaalt, dan wil je geen telefoon waar je zelf nog iets aan moet klussen.” 

Bekijk de video en laat een reactie achter in de comments.

Al onze smartphone-reviews

Kijk ook: review iPhone 11 en 11 Pro

Meer tech-video's? Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal en zet de bel aan.