© iFixit

Onderdeel iPhone 11 Pro wijst op omkeerbaar draadloos laden
Bilateraaltje

Onderdeel iPhone 11 Pro wijst op omkeerbaar draadloos laden

23-09-2019 12:18 Laatste update: 12:18

De iPhone 11 Pro Max is uit elkaar gehaald en het toestel bevat een aanwijzing dat omkeerbaar draadloos laden mogelijk een optie zou worden.

Voorafgaand aan de onthulling van de nieuwe iPhone 11-modellen ging meermaals het gerucht dat de telefoons omkeerbaar draadloos laden zouden ondersteunen. Dan zou een een draadloos laadbaar apparaat zoals een doosje AirPods achterop de iPhone gelegd kunnen worden om ze op te laden. Uiteindelijk sneuvelde die nieuwe optie in de iPhone 11's, ook al hebben meerdere Android-telefoons de mogelijkheid al wel.

Apple lijkt de optie toch lang overwogen te hebben, meldt iFixit. De reparatiesite heeft de iPhone 11 Pro Max uit elkaar gehaald, en daarbij een extra, ongebruikte aansluiting op de batterij gevonden. Dat doet sterk vermoeden dat omkeerbaar draadloos laden lang genoeg overwogen is om zo'n tweede connector in te bouwen.

Accu inderdaad 25 procent groter

De site durft niet met zekerheid te zeggen waar de connector voor bedoeld was. Het is ook denkbaar dat de connector bedoeld is om de staat van de batterij beter in de gaten te houden.

Het uit elkaar halen van de iPhone 11 Pro Max bevestigt verder dat het toestel inderdaad een 25 procent grotere accu heeft dan de iPhone XS Max van vorig jaar. Dat lijkt vooral te maken te hebben met het dikker worden van de telefoon: die is 0,7 millimeter dikker. Het scherm van de toestellen dit jaar is ook iets dunner door het ontbreken van een drukgevoelige laag, maar dat lijkt maar 0,25 millimeter in dikte te schelen.

De iPhone 11 Pro heeft volgens Apple een 4 uur langere accuduur dan de iPhone XS, de 11 Pro Max zou er zelfs 5 uur op vooruitgaan ten opzichte van vorig jaar.

Review: iPhone 11 en 11 Pro Max

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's