Nu ook videobellen met Tinder
Video-dating

Nu ook videobellen met Tinder

08-07-2020 20:27 Laatste update: 20:34

Tinder is in de eerste landen gestart met het testen van een nieuwe functie waarmee gebruikers die een match zijn met elkaar kunnen videobellen.

Tinder noemt de nieuwe videobelfunctie Face To Face. Gebruikers die een match zijn moeten eerst beide toestemming geven wil een videogesprek mogelijk zijn. Ze kunnen de optie voor elke match altijd weer uitschakelen.  

Videogesprekken zijn te starten via een icoontje aan de rechterbovenkant van het chatscherm. Tijdens het gesprek zien gebruikers een split-screen: ze vullen elk een helft van het scherm.  

Uitrol

De nieuwe Face To Face-functie werkt nog alleen bij een deel van de gebruikers in vier Amerikaanse staten en in Australië, Brazilië en Frankrijk. Als de test bij deze eerste groep een succes is, wil Tinder de videobelfunctie in meer landen en voor grotere groepen beschikbaar maken.

Verboden

Tinder verbiedt tijdens de videogesprekken onder andere naaktheid, seksuele handelingen, haatdragende en gewelddadige taal. Maar het bedrijf blijft in interviews vaag over hoe het de regels tijdens de videogesprekken wil handhaven. Tinder zou geen medewerkers live laten meekijken en ook geen opnames maken.

De datingdienst gaat vooral af op de meldingen na afloop. Na elk videogesprek zien gebruikers een knop waarmee ze meteen problemen kunnen doorgeven. Op basis daarvan kan Tinder besluiten om bepaalde gebruikers te blokkeren. 

Concurrentie

Meerdere concurrenten van Tinder, waaronder Bumble en Badoo, bieden al langer de optie voor videobellen aan.

Tinder is de populairste datingapp ter wereld en is ruim 340 miljoen keer gedownload. Het bedrijf zegt zes miljoen betalende leden te hebben. In 2019 was Tinder de app met de meeste omzet in de App Store van Apple.