Amazon stort zich op verkoop medicijnen
Pillen via Amazon Prime

Amazon stort zich op verkoop medicijnen

17-11-2020 12:44 Laatste update: 12:51

Amazon stort zich op de verkoop en bezorging van medicijnen op recept. Het bedrijf geeft aan Amazon Prime-leden kortingen bij de digitale apotheek in de VS.

Klanten van Amazon Pharmacy kunnen de aankoop doen met behulp van hun zorgverzekering, meldt Amazon. Prime-leden die geen gebruik maken van hun verzekering komen in aanmerking voor kortingen op generieke en merkgeneesmiddelen op de Amazon-site of bij ongeveer 50.000 deelnemende apotheken.

Twee jaar geleden nam Amazon al PillPack over, een bekende onlineapotheek. Amazon betaalde 753 miljoen dollar voor dat bedrijf. 

Concurrentie

Met de apotheekdiensten gaat Amazon de concurrentie aan met apothekersbedrijven als CVS Health en Walgreens Boots Alliance, de twee grootste ketens in de VS. Ook rijdt Amazon concurrent Walmart in de wielen. De supermarktketen biedt al de mogelijkheid voor de onlineaankoop van medicijnen op recept.  

De medicijnmarkt is alleen in de VS al goed voor jaarlijks 4 biljoen dollar aan omzet. Voorlopig blijft Amazon Pharmacy beperkt tot de VS. Over een introductie in andere landen is nog niets bekend.

Amazon-supermarkten

 

In de VS heeft Amazon al de Whole Foods-supermarkten in handen en heeft het ook zijn eigen Amazon Fresh-winkels. Mogelijk kan het de nieuwe apotheekdiensten ook via die winkels aanbieden. 

Amazon heeft volgens TechCrunch plannen om meer diensten op het gebied van gezondheidszorg aan te bieden. Het bedrijf biedt aan zijn personeel al een zorgverzekering en eigen medische diensten aan.

Worden de techreuzen te machtig?