Ritjes maken in deze Mario Kart-achtbaan kan vanaf februari
Nieuwe Nintendo-attractie

Ritjes maken in deze Mario Kart-achtbaan kan vanaf februari

30-11-2020 23:48 Laatste update: 23:48

Nintendo opent begin februari een eigen themadeel rond Super Mario in een pretpark in Japan. De grootste Nintendo-attractie is een Mario Kart-achtbaan.

Het parkdeel Super Nintendo World opent op 4 februari 2021 zijn deuren in het attractiepark Universal Studios Japan in Osaka. Dat heeft Nintendo bekendgemaakt.

De grote blikvanger is de achtbaan gebaseerd op de Mario Kart-games, dat zich bevindt in het nagebouwde Bowser’s Castle. De achtbaan heeft twee rails naast elkaar met twee treintjes die het virtueel tegen elkaar opnemen. Je krijgt een speciale Mario-pet met op met augmented-reality-schermen, waarmee zie je virtuele voorwerpen over de werkelijkheid ziet. Meer details over de ervaring in de achtbaan zijn nog niet bekend.

Er is ruim zes jaar gewerkt aan de attracties in Super Nintendo World. Bezoekers krijgen een speciaal polsbandje, dat is gekoppeld aan een app, waarmee ze net als in de Mario-games virtuele muntjes kunnen verzamelen. Nintendo zette een korte video over het nieuwe pretparkgebied online. Persbureau Bloomberg maakte al een korte impressie.

Mario Kart in je eigen kamer: