iPhone 12 te snel leeg

'Batterij iPhone 12 te snel leeg in standby-modus'

iphone 12 accu leeg accuduur stand-by standby nacht
4 december om 14:43
Laatste update: 4 december om 17:08

De iPhone 12's zouden erg veel stroom verliezen als ze in de standby-modus staan. Dat meldden gebruikers van de nieuwe iPhones op meerdere internetfora.

De iPhone 12 zou in één nacht tussen 20 en 30 procent accuduur verliezen. Normaal gesproken neemt de acculading van iPhones gedurende de nacht maar zo'n 5 procent af.

Gebruikers meldden op internetfora meerdere problemen met de accuduur van de nieuwe iPhones. Sommige iPhone 12-bezitters zeggen dat de accu ook bij normaal gebruik relatief snel leeg raakt. 

Volgens sommige gebruikers liggen de accuproblemen aan de draadloze verbindingen, omdat ze zich niet voordeden als de iPhone 's nachts in de vliegtuigmodus werd gezet. Ook zou uit tests zijn gebleken dat er met de accu's zelf niks mis lijkt te zijn.

5G

Een mogelijke oorzaak is de ondersteuning van de snellere 5G-netwerken, wat nieuw is in de iPhone 12. Verbindingen met 5G verbruiken vaker iets meer stroom, wat de oorzaak voor de kortere accuduur zou kunnen zijn. Maar veel gebruikers hebben nog geen toegang tot 5G-netwerken. 

Dualsim

Een andere oorzaak kan het gebruik van dualsim zijn. Bij dualsim gebruikt een telefoon twee simkaarten (mogelijk ook virtueel met een e-SIM). Daardoor moet het toestel met twee netwerken verbinding houden. De iPhone 12 is echter niet de eerste iPhone met deze optie. 

Apple heeft nog niet op de kwestie gereageerd. 

Cameratest: hoe scoort de iPhone 12 Pro Max?