© Bright

Verslaat deze interactieve spiegel de sportschool?
Bright Review

Verslaat deze interactieve spiegel de sportschool?

11-12-2020 16:37 Laatste update: 17:35

De Fittar Smart Mirror is een interactieve spiegel die je als virtuele coach begeleidt in allerlei trainingen. Is deze spiegel van Nederlandse makelij de hoge aanschafprijs waard?

Bekijk onze review en laat een reactie achter.

De Fittar Smart Mirror heeft iets weg van een enorme Android-smartphone met een touchscreen en een ingebouwde camera. Je kan er niet mee bellen of appen, maar het systeem draait wel op Android. De camera dient om jouw bewegingen tijdens een training te herkennen en te registreren om een score bij te houden. Die camera zie je niet, want die zit achter de spiegel verborgen.

De Fittar biedt momenteel twee interactieve trainingen die het zelf heeft ontwikkeld: schaduwboksen en het reactiespel. Verder biedt de spiegel 1500 video's van trainingen, workouts en ontspanningsoefeningen. Je kunt zelfs een fietsparcours aanzetten, waarbij je een video krijgt te zien waarbij je bijvoorbeeld langs de Amstel fietst. 

Het interactieve aspect van de camera die bewegingen herkent lijkt redelijk goed te werken in Fittars eigen spellen. Daar heeft het echt een functie. Dat is nauwelijks het geval bij de 1500 andere fitnesstrainingen; de bewegingsherkenning via de camera in die trainingen werkt niet altijd even goed. Toch word je er wel fitter van, dus dat is prettig, maar het grote minpunt is de prijs.

De Fittar Smart Mirror met een muurbevestiging kost je 1495 euro. Wil je er een standaard bij, dan kost dat nog eens 360 euro. En je hebt ook nog een maandabonnement nodig van 29,95 euro. Al met al een grote smak geld. 

Meer gadgetreviews? Volg ons YouTube-kanaal.