Video Jochem Myjer best bekeken op YouTube in 2020
YouTube-ranglijst 2020

Video Jochem Myjer best bekeken op YouTube in 2020

16-12-2020 12:30 Laatste update: 13:21

Het best bekeken filmpje op YouTube dit jaar is de Bonaire-meneer van Jochem Myjer. "In een zwaar jaar is het geen verrassing dat Nederland snakte naar een grappige video met vakantievibes", verklaart moederbedrijf Google.

De video van Myjer werd 4,3 miljoen keer bekeken en werd gepubliceerd op 10 januari. 

Op de tweede plaats staat de coming-outvideo van NikkieTutorials, waarin zij onthult dat ze transgender is. Ook in andere landen was dat filmpje, gepubliceerd op 13 januari, heel populair. De video staat op de vierde plaats van de YouTube-jaarlijst in Australië en in Groot-Brittannië, op de zesde plek in de Verenigde Staten en in Canada en op nummer tien in Ierland.

Op de derde plaats in Nederland staat de video van Mr. Tfue, die een ondergrondse zwembad bouwt in de jungle in Zuid-Amerika. Dit is de enige niet-Nederlandse video in de Nederlandse YouTube Top 10 van 2020. Voor de ranglijst zijn alleen videoweergaven uit Nederland meegeteld. Ook kan een YouTube-kanaal maar één keer in de lijst voorkomen. 

Ook keken Nederlanders veel naar de aflevering van StukTV's Jachtseizoen met Enzo Knol, een video van NOS op 3 over de coronacrisis en naar een item van Arjen Lubach over de 'online-fabeltjesfuik'.

Drake en Snelle

De best bekeken muziekvideo in Nederland was Life is good van Future en Drake, gevolgd door Smoorverliefd van de Deventer rapper Snelle. Op de derde plek staat het lied Anderhalf van Ali B.

De best bekeken Bright-video in 2020: