Bright Duurtest

Duurtest elektrische DS 3 Crossback E-tense: niet voor deze prijs

© Rafael Veldman

Duurtest DS 3 Crossback E-tense: conclusie
15 januari om 13:21
Laatste update: 15 januari om 13:21

Bright-autotester Rutger Middendorp rijdt deze maand met de DS 3 Crossback E-tense: een volledig elektrische compacte SUV van het luxemerk van Citroën. Wie raadt hij deze auto aan?

Rutger Middendorp reviewt auto's voor Bright. Volg zijn updates en abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Vaak vind ik na vier weken rijden met een auto in onze duurtest wel een goede reden om zo'n auto zelf te willen hebben. Misschien alleen als tweede auto, misschien alleen als ik zes honden apporteer, misschien alleen als ik in mijn auto ga wonen. Maar meestal vind ik wel een scenario waar een auto precies bij past. 

Tot mijn spijt is dat niet gelukt voor deze DS 3 Crossback E-Tense. Ik zou zelf eerder een Kia e-Soul, een Aiways of een elektrische Peugeot 2008 aanschaffen. Dat wil niet zeggen dat de DS geen doelgroep heeft voor wie dit wél de ideale auto is. Maar die doelgroep is niet zo groot en ik maak er geen onderdeel van uit.

Le bibs

Niet alles is top

De prijs is het grootste obstakel. Als je dik over de 40.000 euro aftikt voor wat in feite een kleine SUV is, dan moet verder alles top zijn. Het rijbereik is groot genoeg, hij laadt snel en hij voelt chique aan. Maar ik vind het ontwerp onsamenhangend, de bediening van het infotainmentsysteem onbegrijpelijk en de binnenruimte onvoldoende. 

Lichtmetaal

Heb je de binnenruimte niet nodig, gebruik je toch altijd Apple Carplay of Android Auto en ben je het volledig oneens met mij en vind je dit een hoogstaand stukje design: dan kun je je wellicht wel over de aanschafprijs heen zetten. Ik hoop het, want de DS 3 Crossback E-Tense is een verfrissende verschijning op de weg tussen de 'dertien in een dozijn' Kia e-Niros en Tesla Model 3's.

Rutger Middendorp reviewt auto's voor Bright. Volg zijn updates en abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Interieur