Tele2 biedt voortaan 5G-abonnementen via netwerk T-Mobile
Sneller internet

Tele2 biedt voortaan 5G-abonnementen via netwerk T-Mobile

14-01-2021 18:37 Laatste update: 19:06

Klanten bij Tele2 kunnen voortaan ook gebruikmaken van 5G-snelheden tijdens het internetten.

Dat belooft de provider in een e-mail aan klanten. Daarbij krijgen de abonnees toegang tot het 5G-netwerk van T-Mobile, dat eerder Tele2 heeft overgenomen.

Het 5G-netwerk is niet zomaar te gebruiken, maar moet als bundel aan een abonnement worden toegevoegd. Daarvoor betalen klanten 2 euro per maand extra.

De upgrade geldt op dit moment alleen voor nieuwe abonnees en klanten die hun abonnement verlengen. Volgens de provider kunnen klanten met een nog lopend abonnement binnenkort de upgrade toevoegen.

5G in Nederland

De grote Nederlandse providers begonnen afgelopen jaar al met 5G, toen de frequenties hiervoor officieel in Nederland gebruikt mochten worden. Je telefoon moet wel een 5G-antenne hebben om hier goed gebruik van te maken.

5G biedt een snellere verbinding met minder vertraging en een hogere bandbreedte. In de praktijk valt dat overigens nog mee: het huidige 5G draait op frequenties die slechts een kleine verhoging bieden. Pas volgend jaar worden de banden geveild waarmee 5G echt veel sneller dan 4G kan worden.

5G gevaarlijk? Dit moet je weten over straling