Review Soundbrenner Core Steel: smartwatch voor muzikanten
Bright Review

Review Soundbrenner Core Steel: smartwatch voor muzikanten

23-02-2021 11:57 Laatste update: 24-02-2021 18:45

De Soundbrenner Core (Steel) is een horloge voor de muzikant. Hij kan de maat aangeven, je gitaar helpen stemmen en je waarschuwen als het omgevingsgeluid te hard is.

De Soundbrenner Core Steel is een horloge voor de muzikant. Hij kan de maat aangeven, je gitaar helpen stemmen en je waarschuwen als het omgevingsgeluid te hard is.

Toen ik in een grijs verleden bij een reclamebureau werkte, kwam er wel eens een fotograaf binnen met standaard een lichtmeter om zijn nek hangen. Dat vond ik destijds behoorlijk pedant. De Soundbrenner Core Steel valt minder op, maar wie hem de hele dag draagt wil absoluut uitstralen dat hij een muzikant is. Want naast de tijd en de datum aangeven en berichtjes van je telefoon doorspelen, is deze smartwatch alleen smart in muzikale zaken.

De meest opvallende feature van de Core die wij gebruiken is dat hij een ritme aan kan geven. Dat kan een eenvoudige 4/4 maat zijn, maar je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Met meerdere noten, ongebruikelijke maatsoorten tempo’s van schaken met je grootmoeder tot te snel voor drum-'n-bass.

Instellen kan relatief eenvoudig met twee knoppen op de zijkant en een draaicirkel. Maar met de meegeleverde app is het nog makkelijker en sneller te regelen.

Met meerdere muzikanten

Speel je met meerdere muzikanten, dan kun je meerdere Soundbrenners synchroniseren en zo allemaal exact op dezelfde snelheid spelen. Dit hebben we helaas niet kunnen testen, omdat we maar één apparaat hadden. Maar ik lees in de reviews dat het voor de meeste gebruikers goed werkt.

Met een magneetje op de hals van je gitaar kun je de Soundbrenner ook gebruiken als stemhulp. Bij het aanslaan van de snaar zie je precies welke noot je speelt en kun je bijdraaien tot je exact jouw stemming gevonden hebt.

De Core Steel die wij getest hebben is de meest uitgebreide versie met een roestvrijstalen kast, Italiaans leren bandje, een siliconen bandje, een opbergzakje en een draagtas. Zeg je: wat boeit mij dat leren bandje en die draagtas, dan kun je voor de goedkopere reguliere Core gaan. Die mist die accessoires en is van aluminium en kunststof gemaakt.Scheelt je 85 euro op de adviesprijs. Heb je ook de gitaarstemhulp, de decibelmeter en de smartphone meldingen niet nodig, dan kun je volstaan met de Pulse. Die kan nog steeds de maat aangeven en je band in sync krijgen, maar kost slechts 84 euro. De Core is nu in de aanbieding voor 164 (normaal 193). Onze Core Steel kost tijdelijk 235 euro (normaal 277).

De kwaliteit van de Core Steel lijkt dik in orde. Hij valt magnetisch in zijn houder, waardoor je hem met draaien en tillen kan overzetten van je pols naar een band voor over je borst bijvoorbeeld. Bij ons testexemplaar is de boel vast komen te zitten en krijgen we hem niet meer uit zijn houder. Ik lees op internet niet dat anderen dat probleem ook kennen. Dus ik houd het op een maandagochtend model. SoundBrenner was overigens heel gemakkelijk met omruilen. Ik kreeg een adres om hem naar op te sturen waarna ik een nieuwe retour krijg. Dat hebben we voor deze test echter nog niet kunnen regelen.

De Soundbrenner Pulse, Core en Core Steel zijn handige hulpjes als je de maat wilt houden. Individueel bij het oefenen of in een band zonder vervelende tikjes in je oor, maar met een stevige klop op je pols, been of waar je het apparaat ook maar installeert. Met de drie verschillende opties is er ook voor elk budget een passende variant.

Rutger Middendorp test gadgets voor Bright. Abonneer je ook op ons YouTube-kanaal. Of kijk onze uitpakvideo's op TikTok.

@brightnl

This smartwatch is a tuner for your guitar and let’s you feel the beat! ##soundbrenner ##core ##steel ##watch ##fy ##fup ##foryou ##uitpakparty

♬ Rumors - Jake Miller