Opslag PlayStation 5 deze zomer uit te breiden met SSD
PlayStation 5

Opslag PlayStation 5 deze zomer uit te breiden met SSD

26-02-2021 11:48 Laatste update: 11:48

Gebruikers van de PlayStation 5 kunnen vanaf de zomer de opslagcapaciteit van de spelcomputer uitbreiden door een SSD toe te voegen.

Sony komt deze zomer met een grote software-update voor de PlayStation 5 die het uitbreiden van de opslag met een SSD toestaat, meldt Bloomberg. Gebruikers kunnen zelf een M.2 SSD in de uitbreidingssleuf van de PS5 plaatsen. De M.2-sleuf staat momenteel softwarematig uitgeschakeld. De sleuf is te benaderen door het zijpaneel van de PS5 weg te halen. 

De PS5 kan werken met de huidige en volgende generatie PCIe 4.0 M.2 SSD-schijven met hoge snelheden, maar Sony moet nog aankondigen welke schijven precies worden ondersteund. Sony zegt de details pas later te delen.

Games nemen steeds meer ruimte in

De PlayStation 5 wordt geleverd met een 825 GB SSD, waarvan 667 GB bruikbaar is voor de opslag van games. Het is mogelijk om externe opslagschijven aan te sluiten via USB, maar deze werken alleen voor PS4-games.

Veel games voor de PS5 nemen minstens 40 GB ruimte in. De nieuwste Call of Duty-game heeft zelfs 133 GB nodig.  

Tekorten

De grote firmware-update van deze zomer zou ook hogere snelheden van de ventilatoren die de spelcomputer koelen mogelijk maken, om zo oververhitting beter tegen te gaan, schrijft Bloomberg.

Door het tekort aan computerchips heeft Sony momenteel zeer beperkte voorraden van de PlayStation 5. Nog tot het najaar zal de spelcomputer moeilijk verkrijgbaar blijven.