apple watch casio g shock verstevigd rugged explorer edition
'Zoals Casio G-Shock'

'Apple komt met verstevigde Apple Watch voor extreme sporten'

26 maart om 14:25
Laatste update: 26 maart om 14:26

Apple zou overwegen om een extra stevige variant van zijn Apple Watch op de markt te brengen voor extreme sporters.

Het slimme horloge van Apple zou gericht zijn op atleten, klimmers en andere sporters die het horloge in extreme omstandigheden gebruiken, zeggen ingewijden tegen Bloomberg. Apple zou intern hebben besproken de nieuwe versie van de Apple Watch eind dit jaar of in 2022 op de markt te brengen.

Het zou gaan om een variant op het horloge zoals Apple er al verschillende heeft. Zo is de Apple Watch Series 6 er met behuizingen van aluminium, staal en titanium en in uitvoeringen van Nike en modemerk Hermès. In Nederland is overigens alleen de aluminium-uitvoering van de Apple Watch beschikbaar.

Stevig zoals G-Shock

De stevige versie zou intern bekend staan als 'Explorer Edition'. Het horloge zou dezelfde functies hebben als een reguliere Apple Watch, maar dan met versteviging, in de geest van de populaire G-Shock-horloges van Casio.

Apple zou daarnaast werken aan nieuwe zwemfuncties voor de Apple Watch. Het horloge is al waterdicht tot 50 meter diepte. Nieuwe versies van de Apple Watch werden de afgelopen jaren in september gepresenteerd. Onlangs bleek dat Apple zijn voorsprong op de markt voor slimme horloges heeft vergroot.