Apple brengt iOS-update uit na nieuw beveiligingslek
Update je iPhone, iPad en Apple Watch

Apple brengt iOS-update uit na nieuw beveiligingslek

27-03-2021 13:20 Laatste update: 13:20

Apple heeft opnieuw een beveiligingsupdate voor de iPhone, iPad en Apple Watch uitgebracht. De ontdekte kwetsbaarheid wordt volgens Apple mogelijk al actief misbruikt door criminelen.

Naast de nieuwe update iOS 14.4.2 kwam Apple vrijdagavond ook met een beveiligingsupdate voor iOS 12, versie 12.5.2. Daarmee moet het beveiligingslek worden gedicht op oudere apparaten die met iOS 12 werken, waaronder de iPhone 6, iPhone 5s, iPad mini van de derde generatie en de iPad Air. 

Het beveiligingslek is een bug in WebKit, de technische motor achter de browser Safari. Het lek is gemeld door twee beveiligingsexperts van Google. Volgens Apple wordt de bug in WebKit mogelijk al actief misbruikt.

Gebruikers wordt aanbevolen de update zo snel mogelijk te installeren. Eerder deze maand kwam Apple ook al met beveiligingsupdates.

Binnenkort iOS 14.5 

Apple werkt al maanden aan de volgende grote iOS-update, iOS 14.5, met meerdere verbeteringen en functies. Daaronder is de mogelijkheid om de iPhone als je een mondkapje draagt te ontgrendelen met de Apple Watch. Face ID werkt nu meestal niet als je een mondkapje op hebt. Ook voegt Apple bij iOS 14.5 'App Tracking Transparency' toe, een nieuw venster waarin apps om toestemming moeten vragen als ze bepaalde gegevens van gebruikers met derden delen.

De nieuwe update is op iOS te vinden onder Instellingen > Algemeen > Software-update.

Dit wordt verwacht van Apple in 2021: