Netatmo videodeurbel
Videodeurbellen

Netatmo videodeurbel

01-04-2021 23:03 Laatste update: 16-04-2021 15:53

De Slimme Video Deurbel van Netatmo is volledig te gebruiken zonder abonnement en is zeker voor de gebruiker van Apple HomeKit een goede keus.

Het Franse merk Netatmo maakt fraaie smart home-gadgets die vaak goed werken zonder abonnement, en goede integratie bieden voor Apple's HomeKit-systeem voor smart homes. De Slimme Video Deurbel van Netatmo past in dat rijtje. Vooral het ontbreken van een abonnement is prettig, aangezien de populairste videodeurbellen wel zo'n doorlopend abonnement nodig hebben.

De deurbel van Netatmo heeft een prominente speaker die luider en helderder klinkt vergeleken met kleinere slimme deurbellen. De Netatmo heeft een 1080p-camera met een kijkhoek van 140 graden, waarbij de nachtmodus volstaat maar soms wel overbelichtte gezichten toont. Uiteraard is de deurbel weerbestendig.

Het apparaat werkt niet op een batterij en kan dus alleen een bedrade bel vervangen. De meegeleverde omzetter moet daarbij op de transformator van de deurbel worden aangesloten. De Netatmo werkt met veel bestaande gongen van 8 tot 24 volt en zelfs 220 volt. Let wel dat je transformator 1 of 2 ampère aankan. De verpakking zit alles voor montage, zoals een boormal, muurplaat en een adapterstuk waarmee de deurbel in een hoek van 25 graden komt te staan.

De Netatmo-deurbel heeft leuke extra's als hij wordt gebruikt met Apple HomeKit. Wie een Apple TV heeft, krijgt automatisch een videovenster met livebeeld in het hoekje van zijn tv als er wordt aangebeld. En dat belgeluid kan ook worden afgespeeld door de HomePod-speakers, die overigens nog niet officieel in Nederland verkocht worden door Apple, maar wel bij importeurs verkrijgbaar zijn. Binnenkort volgt nog ondersteuning voor HomeKit Secure Video, waarmee meer opties beschikbaar komen.

De bel werkt ook met met een eigen app, die ook prima werkt: sneller dan de Woning-app van Apple. Wel biedt de Woning-app van Apple de mogelijkheid om de deurbel aan andere ondersteunde gadgets te koppelen, zoals bijvoorbeeld een slim slot. Als de wifi-verbinding van de bel wegvalt, worden beelden opgeslagen op de microSD-kaart, en gesynchroniseerd met de app zodra alles weer online is. Opnames kunnen ook bewaard worden op Dropbox, een eigen FTP-server of op iCloud als je HomeKit gebruikt. Daar is geen abonnement voor nodig.

De introductieprijs van de Netatmo Slimme Videodeurbel is 299 euro. Check Tink voor de beste deal en bundels.

Pluspunten:Minpunten:
  • Strak ontwerp
  • Simpel in gebruik
  • HomeKit-ondersteuning
  • Geen abonnement nodig
  • Alleen bedraad te monteren
  • Geen Google Home-ondersteuning

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.