Sonos Radio HD

Sonos-radiodienst in hoge kwaliteit nu ook in Nederland

© Sonos / WinFuture

sonos radio hd lossless muziek
8 juni om 14:54
Laatste update: 9 juni om 07:34

Sonos Radio HD, een radio-streamingdienst met muziek in de hogere lossless-audiokwaliteit, is vanaf vandaag ook in Nederland te beluisteren.

Lossless-muziek is een hogere geluidskwaliteit die niet is verkleind om zuiniger te kunnen streamen. Bij lossless-muziek zijn bepaalde details beter te horen. Sonos Radio HD was eerder al beschikbaar ik de VS en het Verenigd Koninkrijk, en is er vanaf dinsdag ook in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Canada en Nederland.

Een abonnement op Sonos Radio HD kost 7,99 euro per maand. Abonnees luisteren dan naar muziek op cd-kwaliteit: FLAC-bestanden op 16 bits en 44,1kHz. Luisteren is bovendien reclamevrij en abonnees kunnen nummers overslaan en herhalen.

Exclusieve programma's

Ook komen er exclusieve programma's voor betalende gebruikers. Zo bespreekt van muzikant en producer Brian Eno in het programma The Lighthouse zijn eigen werk, en laat hij bestaand en niet eerder verschenen nummers horen. Dolly Parton vertelt over haar muziek op de zender Songteller Radio.

Alle originele stations van Sonos Radio zijn in lossless-kwaliteit te beluisteren, en voorzien van een HD-logo. De hogere kwaliteit is beschikbaar op alle nieuwe Sonos-systemen die draaien op het S2-systeem.

Amazon en Apple

Concurrent TuneIn bood al langer lossless radio aan in Nederland. Daarnaast bieden ook steeds meer muziekstreamingdiensten zonder meerprijs lossless aan, zoals Amazon en sinds dinsdag ook Apple Music.

Review: Sonos Roam