'Apple Watch Series 7 krijgt nieuw scherm, nieuwe Watch SE in 2022'
Slimme horloges

'Apple Watch Series 7 krijgt nieuw scherm, nieuwe Watch SE in 2022'

14-06-2021 14:18 Laatste update: 18:55

De nieuwe Apple Watch van later dit jaar zou onder meer een nieuw scherm krijgen. Een goedkopere Apple Watch, een extra stevig model en een versie met ingebouwde thermometer zouden pas in 2022 volgen.

De opvolger van de huidige Apple Watch Series 6 krijgt een snellere processor, verbeterde draadloze verbindingen en een nieuw scherm. Dat zeggen ingewijden tegen Bloomberg. Het scherm van de nieuwe Apple Watch zou smallere schermranden krijgen, en door een nieuwe techniek zou het scherm dichter tegen het glas liggen.

De vermoedelijke Apple Watch Series 7 zou ook het vernieuwde ultra-wideband bevatten. Die draadloze technologie wordt ook in de recente AirTags gebruikt, en zorgt ervoor dat andere gadgets beter weten in elke richting ze die bluetooth-trackers moeten zoeken. Volgens eerdere geruchten zou de Apple Watch Series 7 een nieuw ontwerp krijgen. Het huidige ontwerp deed zijn intrede bij de Series 4 in 2018. Het nieuwe ontwerp zou plattere randen hebben, wat aansluit bij alle andere nieuwe Apple-gadgets van de laatste tijd.

Thermometer en bloedsuikerscanner

Er waren eerder ook al geruchten over een ingebouwde thermometer waarmee de lichaamstemperatuur van de gebruiker in kaart kan worden gebracht. Zo'n model zou er wel komen, maar volgens de bronnen van Bloomberg zit de nieuwe sensor nog niet in het model van dit jaar.

Concurrerende smartwatches bieden al wel modellen met zo'n temperatuursensor. De Apple Watch biedt wel al onder meer een hartslagmeter, ecg-scanner, valsensor en bloedzuurstofmeter.

Apple zou ook nog steeds werken aan een bloedsuikerscanner. Die scanner moet zonder naald werken en bloedglucosemetingen via de huid uitvoeren. Diabetes-patiënten kunnen met zo'n doorlopende scan veel beter hun suikerspiegel in de gaten houden. Zo'n scanner zou Apple echter de komende jaren nog niet gereed hebben.

Apple Watch SE en 'avontuurlijk' model

In 2022 komt ook de opvolger van de Apple Watch SE die vorig jaar naast de Series 6 verscheen. De SE ziet er hetzelfde uit als de Series 6, maar heeft een minder snelle processor en heeft minder sensoren.

Bloomberg herhaalt ook de geruchten over een verstevigde Apple Watch, gemaakt voor onder meer extreme sporters. Ook dat model zou in 2022 verschijnen, en gaat de strijd aan met horloges als de Casio G-Shock. Onlangs onthulde Casio de eerste smartwatch-versie van die bekende horlogelijn.

Beste nieuwe functies voor de iPhone, AirPods en Mac: