Instagram test het plaatsen van foto's vanaf de desktop
Sociale media

Instagram test het plaatsen van foto's vanaf de desktop

25-06-2021 10:51 Laatste update: 10:51

Instagram test een functie waarbij gebruikers foto's en video's kunnen plaatsen vanuit de desktopbrowser op hun computer. Tot nu toe is het plaatsen van zulke berichten alleen mogelijk vanuit de mobiele app van Instagram.

Instagram in de desktop-browser is tot nu toe beperkt tot het geven van likes en commentaren op geplaatste foto's en video's. Nu test Instagram de mogelijkheid om vanaf de desktop ook foto's en video's de uploaden naar Instagram, ontdekten verschillende gebruikers.

"We weten dat veel mensen Instagram gebruiken vanaf hun computer", zegt een woordvoerder van Instagram tegen onder meer TechCrunch. "Om die ervaring te verbeteren, testen we nu de mogelijkheid om een bericht op de Instagram-tijdlijn te plaatsen vanuit de desktop-browser."

Instagram doet er vaker lang over

Bij het plaatsen van een foto of video vanuit de browser kunnen wat standaard aanpassingen worden gedaan. De verhouding van het beeld kan worden aangepast, er is toegang tot filters en er zijn wat opties om kleuren en contrast te wijzigen.

Instagram is vaker vrij laat met het beschikbaar maken van functies in de browser. Zo is het pas sinds vorig jaar mogelijk om in de browser op privéberichten te reageren. De huidige desktoptest is beperkt tot berichten voor de tijdlijn: Stories kunnen nog steeds niet vanaf de desktop worden geplaatst.