© Bright

Renault: prijzen accu's in 10 jaar tijd halveren

De Renault Zoe rijdt volledig elektrisch.

Elektrische auto's

Renault: prijzen accu's in 10 jaar tijd halveren

29-06-2021 10:25 Laatste update: 10:43

De Franse autoproducent Renault mikt erop om de kosten van accu's voor elektrische auto's fors omlaag te brengen.

In tien jaar wil het bedrijf de helft van de huidige prijs per kilowattuur betalen, zei Renault-topman Luca de Meo tegen de radiozender France Inter.

Volgens De Meo is de prijs voor accu's de afgelopen jaren al hard gedaald. Voor de accu's in Renaults elektrische model Renault Zoe is de prijs volgens de Italiaan al eens gehalveerd.

Hybrides 

De EU-doelen voor het naar nul brengen van de CO2-uitstoot zijn haalbaar, denkt De Meo. Dan moeten hybride auto's wel worden ingezet om de prijs van nieuwe voertuigen betaalbaar te houden totdat de accuprijs laag genoeg is. 

Renault verwacht dat in 2030 zo'n 90 procent van alle verkochte auto's van het merk elektrisch zal zijn. Het Franse merk wil in dit jaar een miljoen elektrische voertuigen produceren. 

Enorme accufabriek

Renault sloot deze week een deal met de Chinese accufabrikant Envision over het bouwen van een nieuwe accufabriek in het Franse Douai. Die fabriek moet in 2030 een productiecapaciteit van 24 GWh per jaar krijgen. Renault heeft ook een overeenkomst met LG Chem voor het leveren van accu's voor elektrische auto's.

 

Deze 'Volvo' hybride kun je delen om 'm terug te verdienen: