Tesla Superchargers

Tesla stelt laadnetwerk open voor auto's van andere merken

21 juli 2021 om 06:01
Laatste update: 21 juli 2021 om 06:22

Tesla gaat zijn netwerk van snelladers, de Superchargers, binnenkort openstellen voor eigenaren van elektrische auto's van andere merken. Tesla-ceo Elon Musk heeft bevestigd dat dit uiteindelijk wereldwijd zal gebeuren.

Bezitters van niet-Tesla's kunnen vanaf eind dit jaar de Tesla Superchargers gebruiken om hun elektrische auto op te laden. Tesla-topman Elon Musk heeft gezegd dat het bedrijf zijn Supercharger-netwerk dit jaar nog zal openstellen voor wagens van andere merken. Het is nog niet duidelijk in welke landen Tesla als eerste deze stap zal zetten. "Dit gaat uiteindelijk in alle landen gebeuren", schrijft Musk.

Momenteel kunnen de Tesla Superchargers alleen Tesla-auto's opladen. Voor de Amerikaanse autofabrikant zou het opladen van meer auto's een extra inkomstenbron kunnen vormen.

Europa

Onlangs kwam al naar buiten dat Tesla in Noorwegen in 2022 zijn Superchargers beschikbaar wil maken voor de auto van andere fabrikanten. Ook in Duitsland zou Tesla gesprekken voeren over het openstellen van het snellaadnetwerk voor andere automakers. 

In Europa zal het openstellen van de Superchargers makkelijker zijn, omdat Tesla er de standaard CSS-stekkers gebruikt. In Noord-Amerika gebruikt Tesla een eigen connector.

25 duizend Superchargers

Tesla heeft meer dan 25 duizend Superchargers wereldwijd op ruim 2700 locaties. In Nederland staan op meer dan dertig locaties Tesla Superchargers.

Andere snellaadnetwerken, zoals Ionity en Fastned, zijn wel te gebruiken voor auto's van de meeste automerken. 

Review: Tesla Model 3