Stiekem toegevoegd

Deel toespraak Nvidia-baas was eigenlijk computeranimatie

© Nvidia

nvidia virtuele ceo jensen huang kunstmatige intelligentie
13 augustus om 13:44
Laatste update: 13 augustus om 13:44

Om de kracht van zijn videochips en software te demonstreren maakte chipfabrikant Nvidia een volledig virtuele kopie van zijn ceo Jensen Huang en zijn keuken.

De kopieën zaten eerder dit jaar in de openingstoespraak die Jensen hield tijdens Nvidia's jaarlijkse GTC-conferentie. De ceo staat tijdens de toespraak in zijn eigen keuken, althans zo lijkt het. Die ogenschijnlijk normale keuken blijkt even later namelijk virtueel, en valt in allemaal losse virtuele stukken uit elkaar.

Nvidia ging blijkbaar nog een stap verder, onthult het bedrijf nu. Ook de beelden van ceo Jensen zelf waren virtueel. Zowel de ceo als zijn keuken zijn aan de hand van duizenden foto's in groot detail driedimensionaal gekopieerd. In het geval van de keuken ging dat tot op het niveau van de schroefjes, waarna de keuken deurtje voor deurtje digitaal in elkaar is gezet.

Ook bewegingen digitaal nagemaakt

Jensen zelf werd gedigitaliseerd met een grote opstelling spiegelreflexcamera's, zoals dat bijvoorbeeld ook gebeurt om de gelijkenis van voetballers in FIFA-games te krijgen. In het geval van de ceo moesten ook zijn kenmerkende lichaamsbewegingen gedigitaliseerd worden. Daarvoor werden echte beelden van een bewegende Jensen geanalyseerd door kunstmatige intelligentie.

Het gros van de toespraak is echter wel gegeven door de echte Jensen. Slechts 14 seconden van de bijna twee uur durende presentatie zijn gegeven door de virtuele versie van de Nvidia-ceo.

Bekijk ook: