WandaVision levert Marvel eerste Emmy's op
Serie Disney+ in de prijzen

WandaVision levert Marvel eerste Emmy's op

13 september om 02:03
Laatste update: 13 september om 07:33

Marvel kan een nieuwe plank in de prijzenkast inrichten. Het bedrijf, onderdeel van Disney, won afgelopen weekend drie Creative Arts Emmy's voor de Disney+serie WandaVision. Dat waren de eerste Emmy's voor Marvel Studio's.

WandaVision vindt plaats binnen het Marvel Cinematic Universe, de wereld waarin veel personages uit de comicbooks van Marvel samenkomen. De serie gaat over Wanda Maximoff, ook bekend als de Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) en Vision (Paul Bettany), die op mysterieuze wijze terecht zijn gekomen in een Amerikaans slaapstadje. 

WandaVision won de Creative Arts Emmy voor de kostuums, de muziek en set design. De serie is sinds januari te streamen op Disney+.

WandaVision was genomineerd voor vijftien Creative Arts Emmy Award, de tak van Amerika's belangrijkste televisieprijzen waarin technische en kleinere categorieën aan bod komen. De Marvelserie gaat tijdens de Primetime Emmy Awards op 19 september ook nog op voor zes Emmy's, onder meer voor het acteerwerk van Olsen, Bettany en Kathryn Hahn.

Een andere Marvel-serie voor Disney+, The Falcon and the Winter Soldier, kreeg vijf Emmy-nominaties. 

Getest: de nieuwe Chromecast