© Bright

nintendo switch draadloze oordoppen koptelefoon speakers bluetooth update
3,5 jaar na dato

Nintendo Switch ondersteunt eindelijk draadloze oordoppen en speakers

15 september 2021 om 10:59
Laatste update: 15 september 2021 om 11:05

De Nintendo Switch krijgt 3,5 jaar na de introductie een update die het mogelijk maakt om oordoppen, koptelefoons of speakers via bluetooth te verbinden.

De nieuwste firmware-update voor de Nintendo Switch is nu te downloaden, meldt Nintendo. Na de update is het voor het eerst mogelijk om audio via bluetooth te verzenden vanaf de Switch. Wel zijn er enkele beperkingen bij het gebruik van die functie.

Gebruikers die bijvoorbeeld hun draadloze oordoppen met de Switch koppelen, kunnen gelijktijdig maar twee draadloze controllers gebruiken. Normaal gesproken kunnen er tot vier draadloze controllers tegelijk worden gebruikt met de Switch.

Functie liet lang op zich wachten

Het is ook niet mogelijk om de microfoon van een bluetooth-koptelefoon of oordoppen te gebruiken. Wie spraak wil gebruiken in multiplayer-games, moet dat doen via een mobiele app op Android of iPhone. Er kan één bluetooth-audioapparaat tegelijk verbonden zijn met de Switch, maar de spelcomputer kan tot tien van zulke apparaten onthouden.

De functie voor bluetooth-audio is er voor alle uitvoeringen van de Switch en de Switch Lite, en is beschikbaar na de nieuwste update. De toevoeging van de functie heeft zo lang op zich laten wachten dat er inmiddels een hele industrie is ontstaan rond bluetooth-dongles voor de Switch, waarmee het al mogelijk was om draadloze oordoppen of koptelefoon te koppelen.

PlayStation en Xbox doen het nog steeds niet

Een gebrek aan ondersteuning voor draadloze audio is vrij gangbaar bij spelcomputers. De PlayStation 5 en Xbox Series X/S bieden ook geen standaard ondersteuning voor audio over bluetooth. Wel is het bij die spelcomputers mogelijk om een bedrade koptelefoon op de draadloze controller aan te sluiten, en zijn er tal van koptelefoons met bijgeleverde dongle.

Bekijk ook: Xboxen op je smartphone, werkt het?