Ook SEGA Mega Drive

Nintendo 64-games komen naar Switch, met klassieke controllers

© Nintendo

nintendo switch n64 nintendo 64 sega mega drive draadloze controller animal crossing
24 september om 11:37
Laatste update: 24 september om 11:38

Nintendo brengt meer klassieke games naar de Switch. Binnenkort zijn ook spellen van de Nintendo 64 (N64) en de SEGA Mega Drive speelbaar op de Nintendo Switch. Ook zijn er meerdere nieuwe games aangekondigd.

Dat onthulde het bedrijf donderdagnacht tijdens zijn Nintendo Direct-presentatie. Op de Nintendo Switch zijn al langer een een reeks games van de NES en de SNES speelbaar, voor gebruikers met een Nintendo Online-abonnement. Dat abonnement is ook nodig om oude games van de N64 en Mega Drive op de Switch te spelen. Bovendien is een uitbreidingspakket nodig om de spellen te spelen, vermoedelijk tegen een meerprijs.

Eind oktober komt dat pakket en de eerste selectie games beschikbaar. Het gaat om Nintendo 64-klassiekers als Super Mario 64, Mario Kart 64, Star Fox 64 en The Legend of Zelda: Ocarina of Time, later volgen de games New Pokémon Snap, Banjo-Kazooie, The Legend of Zelda: Majora's Mask en Paper Mario. Games zoals Mario Kart 64 kunnen online met andere worden gespeeld. 

De Sega Mega Drive-games die naar de Switch komen zijn onder meer Castlevania Bloodlines, Phantasy Star IV, Streets of Rage en Sonic 2.

De N64-games die vanaf oktober speelbaar zijn op de Switch.

Controllers

Nintendo brengt ook nieuwe draadloze versies van de controllers van de klassieke spelcomputers naar de Switch, zoals eerder ook gebeurde met controllers van de NES en SNES.

De draadloze controllers kosten in de VS allebei 50 dollar per stuk, de Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend.

Eindelijk meer Animal Crossing

Nintendo kondigde ook een nieuwe uitbreiding voor het populaire Animal Crossing New Horizons aan. Die game verscheen in maart 2020, maar kreeg op wat kleine toevoegingen na nog geen grote uitbreiding. Nintendo zei eerder al sorry voor het gebrek aan nieuws, en belooft nu dat er in november een uitbreiding komt voor Animal Crossing. In oktober maakt het bedrijf in een speciale uitzending meer bekend, maar spelers lijken in ieder geval het langverwachte café te krijgen.

Het ronde, roze Nintendo-personage Kirby krijgt ook weer een totaal eigen game. In Kirby and the Forgotten Land gaat het ballonerige wezentje op onderzoek in een verlaten, post-apocalyptische wereld. De game verschijnt begin volgend jaar voor de Switch.

Bayonetta 3 en Chocobo GP

De eerste gameplaybeelden van de actiegame Bayonetta 3 werden ook getoond. De game werd in 2017 al aangekondigd, en verschijnt in 2022 voor de Nintendo Switch. Bayonetta 2 dateert alweer uit 2014, en verscheen ook alleen voor de Nintendo-consoles Wii U en Switch.

Final Fantasy-maker Square Enix onthulde tijdens de presentatie de game Chocobo GP, een soort eigen variant op Mario Kart met bekende personages uit de Final Fantasy-reeks, met voorop de fantasievogel Chocobo. De voorwerpen die Mario Kart heeft zijn vervangen door de magische aanvallen uit de Final Fantasy-games. Het spel verschijnt volgend jaar voor de Nintendo Switch.