Transgenders protesteren bij kantoor Netflix tegen Dave Chappelle
Netflix-rel

Transgenders protesteren bij kantoor Netflix tegen Dave Chappelle

20-10-2021 20:41 Laatste update: 21-10-2021 09:56

Bij het kantoor van streamingdienst Netflix in Hollywood protesteren tientallen transgenders tegen de wijze waarop Netflix is omgegaan met kwetsende uitspraken die Dave Chappelle deed in een comedyspecial.

Met hun betoging hopen de actievoerders Netflix te bewegen de special van de streamingdienst te verwijderen.

In zijn special The Closer maakte Chappelle grappen over de genitaliën van transgenders. Ook zei hij dat de transgendergemeenschap te weinig eelt op de ziel heeft.

Trans-activist Ashlee Marie Preston is de grote initiator van de demonstratie. Die begon op 12.00 uur plaatselijke tijd toen naar schatting 10 procent van de Netflix-medewerkers in New York en Los Angeles aan een online-actie begonnen uit protest tegen de leiding van Netflix, meldt website The Wrap.

Beter beleid over kwetsende content

Joey Soloway, de maker van de Amazon Prime-serie Transparent, riep Netflix op om een ​​transgender toe te voegen aan de raad van bestuur. De werknemers van Netflix willen, in tegenstelling tot de demonstranten in Hollywood, niet dat Netflix de special verwijdert. Ze ijveren voor een fonds om talenten uit de LGTBH-gemeenschap de kans te bieden zich te ontwikkelen.

Ook wordt de directie opgeroepen voor een beter beleid te zorgen als het gaat om kwetsende content voor diverse bevolkingsgroepen.

Tegendemonstratie

Trans-demonstranten en sympathisanten kregen in Hollywood te maken met een tegendemonstratie. Een handjevol actievoerders lieten zich bij het gebouw zien met borden waarop ze hadden geschreven van grappen te houden. Daarmee steunden ze Chappelle en de vrijheid van meningsuiting.

Topman heeft spijt

De protestactie komt enkele uren nadat Netflix-topman Ted Sarandos spijt betuigde omdat hij het veelbesproken programma van Chappelle heeft verdedigd.