© LG

LG komt met tv die zich verstopt achter stof en tv op wieltjes

De Objet TV (links) en de StanbyME.

TV-innovaties

LG komt met tv die zich verstopt achter stof en tv op wieltjes

14-12-2021 15:58 Laatste update: 15:59

LG heeft twee opvallende nieuwe tv's onthuld. De Objet TV kan zijn scherm grotendeels achter stof verstoppen, de StanbyME heeft wieltjes en werkt volledig draadloos.

LG maakt regelmatig opvallende tv's met het doel ze onopvallend te maken, zoals de oprolbare tv. Daar komen nu twee tv's bij die zich op andere manieren aan het oog onttrekken. De LG Objet TV is een 65-inch scherm op twee lange poten, met daarvoor een stoffen doek.

Dat 'canvas' schuift omlaag als de tv gebruikt wordt, en bedekt dan de poten. Als de tv niet gebruikt wordt, schuift het canvas omhoog, waarbij zo'n tweederde van het scherm wordt bedekt, terwijl de poten zichtbaar worden. Op het overgebleven stukje scherm kunnen dingen worden getoond als tijd en datum, een muziekspeler of om natuurbeelden te laten zien.

Hangen of schuin tegen de muur staan

De LG Objet TV kan aan de muur worden gehangen, of in een lichte hoek tot 5 graden tegen de muur worden gezet. Snoeren kunnen in de poten worden weggewerkt. De Objet TV lijkt LG's antwoord op The Frame en The Serif, twee afwijkende tv's van concurrent Samsung die ook bedoeld zijn om minder opvallend te zijn dan een traditionele tv.

De Objet TV met het canvas naar beneden.

De stoffen canvassen worden gemaakt door het Deense Kvadrat, en komen er in de kleuren beige, rood en groen. Het scherm zelf is een oled uit de nieuwste evo-lijn van LG, vergelijkbaar met dat in bijvoorbeeld de LG C1. De tv is voorzien van een 4.1 geluidssysteem.

Tv op rijdende voet

De LG StanbyME is weer een andere manier om een tv alleen te zien als dat nodig is. De 27-inch tv staat op een voet met wieltjes, en kan zo makkelijk door de ruimte worden verplaatst. De tv bevat een accu waar tot drie uur draadloos mee gekeken kan worden. De tv kan draadloos allerlei streamingdiensten bekijken via wifi.

Het scherm kan bovendien gedraaid worden. Dan kan het rechtopstaande scherm van een iPhone of Android-telefoon worden getoond via AirPlay of Google Cast. Door een ingebouwde beugel kan de tv ook worden gebruikt als groot videobelscherm, terwijl de telefoon via de beugel de gebruiker in beeld neemt.

De StanbyME kan worden gedraaid en verreden.

Europese prijzen nog niet bekend

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe tv's naar Europa komen. LG toont de nieuwe schermen in ieder geval tijdens technologiebeurs CES, begin januari.

In thuisland Zuid-Korea komen de tv's al wel op de markt, meldt Tom's Guide. De Objet TV kost 9,9 miljoen won (zo'n 7400 euro), de StanbyME is te koop voor ruim 1 miljoen won (zo'n 777 euro).

Kijk ook: deze Samsung-tv draait mee