Google dreigt vaccinatieweigeraars met salarisverlies en ontslag
Prikplicht

Google dreigt vaccinatieweigeraars met salarisverlies en ontslag

15-12-2021 08:30 Laatste update: 08:37

Google-medewerkers kunnen salaris verliezen en zelfs ontslagen worden als ze zich niet houden aan het vaccinatiebeleid van het bedrijf.

Dat blijkt uit uitgelekte interne documenten van Google, meldt de Amerikaanse zender CNBC. Volgens een memo van de Google-directie kregen werknemers tot 3 december de tijd hun vaccinatiestatus aan te geven of om een ​​medische of religieuze vrijstelling aan te vragen.

Na die datum zou contact worden opgenomen met werknemers die hun status niet hadden geüpload of niet waren gevaccineerd, en met de werknemers van wie de vrijstellingsverzoeken niet waren goedgekeurd.

Onbetaald verlof

Ook stond er dat werknemers die zich niet aan de vaccinatieregels hebben gehouden tegen de deadline van 18 januari, voor dertig dagen op "betaald administratief verlof" zullen worden geplaatst.

Daarna zet het bedrijf hen voor maximaal zes maanden op "onbetaald persoonlijk verlof", gevolgd door ontslag.

Bevel van Biden

De regering van president Joe Biden heeft Amerikaanse bedrijven met honderd of meer werknemers bevolen ervoor te zorgen dat hun werknemers vóór 18 januari volledig zijn gevaccineerd of regelmatig op Covid-19 worden getest. Hoewel dit uitvoerend bevel op last van een federale rechter voorlopig nog niet van kracht is, is Google toch van plan zich er al aan te houden.

In een reactie aan Amerikaanse media liet Google slechts weten 'pal achter zijn vaccinatiebeleid te staan'. Verder geeft het bedrijf geen commentaar.

QR-codes: zo werken ze