© Unsplash

Twitter test nieuwe functie: delen met kleine groep vrienden
Twitter Flock

Twitter test nieuwe functie: delen met kleine groep vrienden

24-01-2022 14:03 Laatste update: 14:03

Twitter ontwikkelt een functie waarbij je tweets alleen kan delen met een kleine groep van vrienden. De zogenaamde Flock-optie wordt momenteel door Twitter al getest.

De Flocks-optie is nog niet officieel aangekondigd door Twitter, maar wordt intussen wel al getest. Tech-expert Alessandro Paluzzi is er in geslaagd om de functie te bekijken en deelde op Twitter alvast screenshots van hoe het eruit ziet.

Met de feature zou je tot 150 mensen kunnen toevoegen aan een Flock. Tweets die naar een Flock worden gestuurd zullen niet publiek toegankelijk zijn, maar enkel zichtbaar worden voor leden van de Flock. 

Gebruikers zullen de optie krijgen om een tweet al dan niet voor iedereen zichtbaar te maken, wat doet denken aan Instagrams ‘close friends’-optie bij het plaatsen van een story. Leden van een Flock zullen vervolgens een melding krijgen dat de tweet enkel zichtbaar is voor hun groep.

Reply Control

De Flock-functie is in essentie een uitbreiding van Twitters Reply Control-optie. Dat is een functie die gebruikers toelaat om te kiezen wie tweets kan zien en wie daarop kan antwoorden.

Flock sluit ook sterk aan bij het nieuwe onderdeel Twitter Communities, een ruimte die twitteraars de optie wil geven om tweets te delen met een specifieke groep mensen. Met Communities wil Twitter gebruikers meer 'niche-discussies' laten voeren met kleinere groepen, in tegenstelling tot Twitters klassieke feed waarbij iedereen alles kan zien. 

Testfase

Momenteel bevindt Flocks zich nog in de testfase en is het nog niet bekend wanneer de functie beschikbaar komt voor iedereen. Twitter heeft voorlopig nog geen officiële aankondiging gedaan.

Datacenters in de polder: moeten we dat willen?