Johnny Depp verkoopt NFT's van kunstwerken
NFT

Johnny Depp verkoopt NFT's van kunstwerken

26-01-2022 21:38 Laatste update: 27-01-2022 01:28

Acteur Johnny Depp verkoopt meer dan 10.000 NFT's, non-fungible tokens of digitale eigendomscertificaten, van portretten die hij heeft geschilderd van vrienden en persoonlijke helden. Een deel van de opbrengst gaat naar goede doelen.

De kunstwerken van Depp omvatten portretten van hemzelf, Marlon Brando, Elizabeth Taylor, schrijver en journalist Hunter S. Thompson, Heath Ledger, zijn dochter Lily-Rose Depp, Tim Burton, Johnny's overleden hond Mooh en een fictief personage gemaakt door zijn zoon genaamd Bunnyman.

De 58-jarige acteur liet weten dat 25 procent van de opbrengst wordt gedoneerd aan goede doelen, zoals een aantal kinderziekenhuizen, de Elizabeth Taylor AIDS Foundation en The Gonzo Trust, opgericht ter nagedachtenis aan Depps held Hunter S. Thompson.

"Ik heb kunst altijd gebruikt om mijn gevoelens te uiten en na te denken over degenen die het belangrijkst voor me zijn, zoals mijn familie, vrienden en mensen die ik bewonder", zegt Johnny over zijn kunstwerken. "Mijn schilderijen horen bij mijn leven, maar ik hield ze voor mezelf en daardoor beperkte ik mezelf. Niemand mag zichzelf ooit beperken."

Voor beleggers en verzamelaars

Door een NFT aan te schaffen, krijgen eigenaren een certificaat van een kunstwerk, een muziekstuk of een digitale uiting. Ze bezitten echter niet de auteursrechten van het werk. Het certificaat krijgt waarde als het wordt toegevoegd aan de blockchain. Er kan dan niets meer veranderd worden aan de NFT en dat maakt het uniek en voor beleggers of verzamelaars aantrekkelijk.

Zo werken NFT's: