Disney+ abonnement abonnee disney plus
Streamingdiensten

Disney+ trekt fors meer abonnees

9 februari om 21:54
Laatste update: 9 februari om 22:55

Streamingdienst Disney+ heeft er afgelopen kwartaal bijna 12 miljoen abonnees bij gekregen.

Disney+ had aan het eind van het kwartaal 129,8 miljoen abonnees, maakte Walt Disney bekend. Dat waren er het kwartaal ervoor nog 118,1 miljoen. De groei met bijna 12 miljoen betalende kijkers was meer dan waar kenners gemiddeld rekening mee hielden.

Disney laat zijn abonnees ook meer betalen voor de dienst in vergelijking met een jaar eerder. In de VS en Canada stegen de prijzen per gebruiker met gemiddeld 15 procent op jaarbasis.

Verder profiteerde Disney van het terugschroeven van de coronamaatregelen. Daardoor verwelkomde het bedrijf meer bezoekers in zijn pretparken. In het derde kwartaal van vorig jaar schreef Disney met zijn amusementsparken al zwarte cijfers. De opleving was voor Disney broodnodig. In 2019, het laatste jaar voor de crisis, was de divisie waar pretparken onder vallen goed voor een derde van de omzet.

Spider-Man: No Way Home

Voor Disney is het te hopen dat de bioscopen verder uit de crisis zullen herstellen. Het bedrijf profiteerde al van de goede opbrengsten van de film Spider-Man: No Way Home die in december in samenwerking met Sony werd uitgebracht. 

Ook in Nederland is de Spider-Man-film momenteel de best bezochte film in de bioscopen.

Disney sloot het kwartaal af met een omzet van 21,8 miljard dollar (19,1 miljard euro). Dat was een jaar eerder nog 16,3 miljard dollar. Met de pretparken was een omzet van 7,2 miljard dollar gemoeid.

Sterk begin

De omzet bij de winkels die Disney-spullen verkopen was wel lager. Dit omdat winkels kampten met sluitingen als gevolg van de coronamaatregelen.

Onder de streep resteerde een bedrag van 1,1 miljard dollar. Dat was in dezelfde periode een jaar eerder nog 29 miljoen dollar. Topman Bobb Chapek sprak in een toelichting van een "bijzonder sterk begin" van het nieuwe boekjaar. Dat lijken beleggers ook te vinden. In de zogeheten nabeurshandel maakte het aandeel Disney een sprong van een paar procent.

Luister ook de Bright Podcast: