Taxi betalen met bitcoin

Uber wil 'uiteindelijk' cryptomunten als betaalmiddel aanbieden

CEO Uber cryptomunten Bitcoin Ethereum Dogecoin
14 februari om 16:51
Laatste update: 14 februari om 16:53

Uber-ceo Dara Khosrowshahi zegt dat de taxi-app in de toekomst betalingen met cryptomunten wil ondersteunen. Maar daarvoor is het 'nu nog niet het juiste moment', zegt hij.

De Uber-ceo zei in een interview met Bloomberg dat het bedrijf constant gesprekken voert over het invoeren van cryptomunten als betaalmiddel. Hij voegt daar echter aan toe dat Bitcoin en andere crypto's vandaag de dag vooral nuttig zijn voor de opslag van waarde, niet voor transacties.

Volgens Khosrowshahi zijn de kosten voor betalingen met cryptomunten voorlopig nog te hoog. Ook vindt hij de impact op het milieu nog te groot. Zodra crypto-betalingen goedkoper en milieuvriendelijker worden, wil Uber de technologie omarmen. "Als je vraagt ​​of Uber op een gegeven moment crypto's gaat accepteren, is het antwoord 'absoluut', maar dit is niet het juiste moment," aldus de topman tegen Bloomberg.

De taxidienst zegt zich vooral te richten op Bitcoin, maar ook ether en andere cryptomunten behoren tot de mogelijkheden. 

Groeiende belangstelling voor cryptomunten

Uber is niet het eerste grote bedrijf dat voorzichtige stapjes richting crypto-betalingen zet. Microsoft aanvaardt bijvoorbeeld al jaren betalingen met Bitcoin. Later volgden ook grote bedrijven als het Amerikaanse AT&T en Tesla. Elon Musks autobedrijf stopte echter snel met het aanvaarden van Bitcoin omdat transacties te vervuilend zouden zijn.

Tesla aanvaardt sinds kort wel weer Dogecoin voor fanartikelen zoals speelgoedautootjes. Dogecoin begon in 2013 als grap en is gebaseerd op de bekende doge-meme. Intussen is de totale hoeveelheid Dogecoin in omloop op dit moment zo’n 17,2 miljard dollar waard.

Meer van Bright: