Wegenwacht zet 50 elektrische Volkswagens in
Elektrisch rijden

Wegenwacht zet 50 elektrische Volkswagens in

14-02-2022 23:03 Laatste update: 15-02-2022 16:13

De ANWB Wegenwacht zet een stap in de overgang naar elektrisch rijden. De pechhulpdienst heeft vijftig elektrische Volkswagen ID.4's gekocht, die in de Randstad en andere grote steden ingezet zullen worden.

De ANWB zegt met de aanschaf van de ID.4's naast het zetten van 'een volgende stap naar verduurzaming' ook in te spelen op de invoering van meer milieuzones in grote steden. In die zones zijn de meest vervuilende voertuigen niet meer welkom. De Wegenwacht wil met het eigen wagenpark rond 2030 emissievrij zijn.

ID.4

Volgens de ANWB viel de keuze op de Volkswagen ID.4 omdat de auto 'voldoende actieradius, laadvermogen en ruimte' heeft. De ruimte is nodig voor het gereedschap dat bij de hulp bij pechgevallen wordt gebruikt.

De elektrische Volkswagens worden door de Wegenwacht voorzien van speciale kasten voor het gereedschap en van een starthulpinstallatie.

Laadpalen

De Wegenwacht heeft in totaal ruim 900 voertuigen. In de grote steden zet de pechhulpdienst ook al enkele jaren elektrische fietsen in. Daarnaast heeft het drie voertuigen op waterstof en drie elektrische motorfietsen. De Wegenwacht zegt ook te werken aan infrastructuur voor laadpalen, 

Review: Volkswagen ID.4