poco f4 gt smartphone
Nieuwe smartphone

POCO onthult een smartphone gericht op gamers

26 april 2022 om 10:50
Laatste update: 26 april 2022 om 10:50

Het Chinese telefoonmerk POCO heeft zijn nieuwe vlaggenschip POCO F4 GT aangekondigd. De smartphone heeft een snelle chip en enkele features voor gamers, waaronder magnetische triggers.

De POCO F4 GT heeft een Snapdragon 8 Gen 1-processor, die ook in high-end toestellen van de concurrenten is te vinden. De smartphone heeft een 6,67 inch amoled-scherm met 120 Hz-verversing en 10-bit TrueColor.

De F4 GT heeft een 4700 mAh-accu en ondersteunt snelladen met 120W, waarmee de batterij in 17 minuten volledig is op te laden. 

Features voor gamers

De smartphone heeft speciale gameknoppen aan de zijkanten. Deze magnetische triggers kunnen volgens de fabrikant "1,5 miljoen keer drukken" aan en moeten zorgen voor een groter reactievermogen in games. De knoppen zijn ook in te stellen als snelknoppen voor de camera, schermopname of zaklamp. POCO zegt ook dat de smartphone is uitgerust met een koelsysteem dat mogelijke oververhitting tijdens games tegengaat.

De eerste telefoon van POCO, de Pocophone F1, trok in 2018 de aandacht vanwege zijn scherpe prijs. Destijds was POCO een submerk van Xiaomi, inmiddels het een zelfstandig merk.

POCO F4 GT

Kopers van de nieuwe POCO-smartphone hebben de eerste zes maanden recht op één gratis schermreparatie. Ook krijgen ze twee maanden gratis toegang tot YouTube Premium voor reclamevrij video's kijken.

POCO F4 GT is vanaf 9 mei te bestellen, waarbij een 100 euro korting voor early-birds geldt. Daarna kost het toestel 599 euro (8GB RAM en 128GB opslag) of 699 euro (12 GB en 258 GB).

Oordoppen en smartwatch

POCO onthulde ook zijn eerste draadloze oordoppen, de POCO Buds Pro, en zijn eerste smartwatch, de POCO Watch. De oordoppen hebben een design ontworpen voor fans van Genshin Impact, ruisonderdrukking die zich middels AI zelf aanpast en een 28 uur lange batterijduur. De Buds Pro zijn IPX4 waterbestendig en zijn in 10 minuten op te laden. De oordoppen kosten 69 euro.

De POCO Watch heeft een 1,6 inch amoled-schermpje, GPS en een hartslagmeter. Het slimme horloge heeft meer dan honderd ingebouwde fitnessmodi en een accuduur van maximaal 14 dagen. De POCO Watch kost 79 euro.

POCO Watch

Welke nieuwe telefoons raden we aan?